U bent hier
Home > Nieuws > CCE start denktank over functies en competenties

CCE start denktank over functies en competenties

Als er ooit een thema speelde dat duidelijk maakt dat we beter overzicht én inzicht moeten hebben in taken, functies en competenties in de wereld van cloud, dan is het wel de komst van nieuwe Europese privacyregels. Ofwel: GDPR. Daarom lanceert de Nederlandse afdeling van Cloud Community Europe een speciale denktank over cloud-competenties en -profielen. 

Veel grotere bedrijven en organisaties komen dankzij de komst van GDPR tot de ontdekking dat zij nauwelijks nog zicht hebben op de vraag waar hun data nu precies staat. Met name door de wildgroei aan SaaS- en andere cloud-projecten is gevoelige bedrijfsinformatie verspreid geraakt over taal van locaties, datacenters en landen. Met een even zo groot aantal privacy-regimes.

Datamanagement

In veel gevallen betekent dit dat men terug moet naar de tekentafel: over welke data beschikken we, hoe verhouden zich die tot GDPR en wat betekent dit voor de manier waarmee we met die data (kunnen) omgaan? Waar zetten we vervolgens die data neer en hoe gaan we om met de terechte behoefte aan agility die veel organisaties voelen? Gaan we in het kader van snelheid en flexibiliteit alles extern maar dan wel op de juiste locatie plaatsen? Of liever alles intern in een private cloud? Een mix? En hoe gaan we daar grip op krijgen – en houden?

Het zal duidelijk zijn dat er de komende jaren veel gaat veranderen in de manier waarop bedrijven en organisaties omgaan met hun data en de applicaties en tools waarmee deze gebruikt worden. Cloud speelt als delivery-model hierbij een grote rol. Probleem is alleen dat er nauwelijks overzicht bestaat van de taken en rollen die bij het ontwikkelen van een cloud-strategie komen kijken. Laat staan dat we voldoende inzicht hebben in functie-eisen en dergelijke.

Denktank

Daarom lanceert Cloud Community Europe een speciale denktank waarin een aantal vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven gezamenlijk nadenken over het opzetten van een systematiek voor taken, functies en rollen als het gaat om cloud, digital transformation en het datamanagement dat hier bij hoort.

Meer weten? Neem contact op met CCE-bestuurslid Robbert Hoeffnagel via rhoeffnagel@cloudcommunityeurope.nl of 06 51 28 20 40.

Geef een reactie

Top