U bent hier
Home > Nieuws > Uitreiking Nederlandse Cloud Awards 2017 toont aan: Cloud in Nederland is volwassen

Uitreiking Nederlandse Cloud Awards 2017 toont aan: Cloud in Nederland is volwassen

Cloud Community Europe – Nederland heeft onlangs de Nederlandse Cloud Awards 2017 uitgereikt. Tijdens een feestelijk event dat werd gehost door Dell-EMC vielen 8TING, MochaDocs, STB, VMware en Pivotal in de prijzen. Conclusie van de jury na het beoordelen van alle inzendingen: het gebruik van cloud heeft in ons land een zeer volwassen niveau bereikt. 

Cloud Community Europe – Nederland (voorheen EurocloudNL) organiseert al jaren een wedstrijd waarmee innovatieve cloud-projecten onder de aandacht worden gebracht. Dit jaar gebeurde dit voor het eerst onder de nieuwe naam Cloud Community Europe – Nederland.

Van cloud naar digitale transformatie

“Met Cloud Community Europe streven wij naar het verspreiden van kennis op het gebied van digitale transformatie zoals deze door cloud-technologie mogelijk wordt gemaakt”, vertelt Maurice van der Woude, vice-voorzitter van Cloud Community Europe – Nederland (CCE). “Een van de redenen waarom wij met CCE een nieuwe stap wilden maken, is de ontwikkeling die wij de afgelopen jaren onder andere via de Nederlandse Cloud Awards hebben gezien. Waar we in de beginjaren vooral inzendingen zagen van redelijk eenvoudige projecten waarbij één applicatie naar de cloud werd gebracht, zien we al een aantal jaren een groot aantal inzendingen van een verrassend hoog niveau. Cloud is daarbij niet meer enkel en alleen een nieuw en flexibel leveringsmodel. Tegenwoordig zien we juist vooral inzendingen waarbij de cruciale bedrijfsprocessen van een organisatie met gebruik van cloud-technologie drastisch worden gemoderniseerd en verbeterd.”

Disruptieve projecten

Dit jaar waren de inzendingen wederom van een zeer hoog niveau, concludeerde de jury in de aanloop naar de feestelijke uitreiking tijdens een event dat werd georganiseerd bij Dell-EMC in Amsterdam. In vrijwel alle gevallen was sprake van projecten die een sterk disruptief karakter kenden. Of het nu ging om de toolset die het innovatieadviesbureau Kreatieve Koppen op basis van de Open Telekom Cloud van T-Systems heeft ontwikkeld of de netwerkarchitectuur die Barracuda ter ondersteuning van de cloud-omgeving van Agrifirm bedacht of de cloud-producten die door start-ups als Cloudian of NFON zijn ontwikkeld.

Winnaars van 2017

De winnaars van de Nederlandse Cloud Awards 2017 zijn:

  • 8TING met een innovatief project voor het begeleiden van werklozen op de arbeidsmarkt binnen de gemeente Enschede
  • MochaDocs met een geraffineerde oplossing voor het beheren van contracten
  • STB met een slim en efficiënt informatiesysteem voor het begeleiden van collectes voor goede doelen
  • VMware & Pivotal hebben voor Rijkswaterstaat een cloudoplossing gemaakt waarmee ze zowel de publieksprijs hebben gewonnen als de prijs voor beste publieke case met een IoT-platform waarbij grote hoeveelheden data via een data store worden ontsloten

De jury van de Nederlandse Cloud Awards bestond dit jaar uit:

  • Richard Nijhof, vice president B2B Innovation (juryvoorzitter)
  • Jan Aleman, oprichter van DevOps-specialist Servoy
  • Theo Loth, marketingspecialist bij Loth Content & Contacts en oud-bestuurslid van Cloud Community Europe
  • Hans Timmerman, CTO bij Dell-EMC Nederland en bestuurslid van Cloud Community Europe
  • Peter Vermeulen, directeur van marktonderzoeksbureau Pb7 Research

One thought on “Uitreiking Nederlandse Cloud Awards 2017 toont aan: Cloud in Nederland is volwassen

Geef een reactie

Top