U bent hier
Home > Nieuws > Horses for Sources: Global 2000 zet massaal in op RPA

Horses for Sources: Global 2000 zet massaal in op RPA

Welkom bij CCE Research Brief nr. 4 van 2018 van Cloud Community Europe Nederland. We zetten het meest interessante en relevante onderzoek op het gebied van digitale transformatie en de cloud op een rij, zodat u het niet hoeft te doen! In de afgelopen twee weken, is er weer een keur aan nieuw onderzoek voorbijgekomen. In deze vierde research nieuwsbrief besteden we aandacht aan hoe bedrijven met behulp van nieuwe technologie kosten proberen terug te dringen.

Global 2000 maakt werk van robotisering

Een nieuwe survey van Horses for Sources in samenwerking met KPMG onder Global 2000 bedrijven laat zien dat cloud daarin een belangrijke rol speelt. 44% van de Global 2000 zegt in de komende 12 maanden zich sterk te richten op de cloud. Maar het aantal bedrijven dat zegt zich sterk te richten op Robotic Process Automation (RPA) om operationele kosten terug te dringen, is nog hoger: 53%. Overigens zien we dat veruit de meeste Global 2000 bedrijven inzetten op een brede waaier aan nieuwe technologie, waarbij ook IoT, analytics, AI, blockchain en VR/AR een grote rol spelen.

Volgens HfS laten de resultaten van veel RPA-projecten de laatste jaren echter vaak sterk te wensen over. Bedrijven denken vaak onvoldoende na over hoe ze waarde kunnen creëren met RPA door dingen op een andere manier te gaan doen. In plaats daarvan hoopt de directie vaak op een rechttoe-rechtaan reductie van personeel dankzij deze robotisering.

HfS ziet de wereldwijde markt voor RPA-software en diensten dit jaar de kaap van $1 miljard ronden. De vraag groeit dermate sterk dat in 2021 deze markt meer dan drie maal zo groot zal zijn.

Nieuw onderzoek

Speciaal voor u hebben we een selectie gemaakt van nieuwe onderzoeksresultaten.

IDC laat zien dat steeds meer van de infrastructuuruitgaven van datacenters in EMEA cloudgerelateerd zijn. Over de afgelopen twee jaar komt dat vooral door de groei van publieke cloud, terwijl het aandeel van private cloud wat lijkt te stabiliseren. Inmiddels is in totaal ruim 34% gerelateerd aan cloud. Om de krimpende hardwarebehoeften te financieren, maakt men bovendien steeds meer gebruik van flexibele afnameopties.

Gitlap heeft meer dan 5000 softwareontwikkelaars ondervraagd over de ontwikkelingen waar zij mee te maken hebben in het ‘2018 Global Developer Report’ []. Onder de belangrijkste bevindingen zien we onder meer de sterk toenemende belangstelling voor DevOps. Wat ze vooral constateren is dat ‘high-performing’ teams over een sterke DevOps cultuur beschikken. Ook hebben ze toegang tot betere tools, opvallend vaak cloudgebaseerd. De focus in deze teams ligt sterk op het verder automatiseren van de softwareontwikkelcyclus.

 

 

Geef een reactie

Top