Vanaf de start van de EuroCloud Nederland Awards in 2011 hebben een kleine vijftig bedrijven de moeite genomen in te zenden voor een Award nominatie. Met ingang van 2014 is het aantal categorieën uitgebreid met twee: Best Cloud Startup en Best Cloud Product. In 2015 komt daar de Publieksaward bij.

2011

Winnaar Best Business Case Private sector: Reflex-Online, met een cloud-toepassing voor een grote detailhandelsketen van opticiens voor het maken van afspraken in de winkels.

Winnaar Best Business Case Publieke sector: Previder/Heutink ICT die een cloud-oplossing voor het primair onderwijs hebben gerealiseerd waar 1.500 scholen gebruik van maken.

2012

Winnaar Best Business Case Private sector: Loodswezen dat gebruik maakt van een door Veltiq gerealiseerde mobiele cloudoplossing.

Winnaar Best Business Case Publieke sector: Provincie Friesland met een door Vanderlet gebouwde testomgeving.

2013

Winnaar Best Business Case Private sector: Alphaplan dat gebruik maakt van een door More Apps gerealiseerde mobiele cloud app voor het inspecteren van onroerendgoed-objecten.

Winnaar Best Business Case Publieke sector: Woningcorporatie Stadlander met een samen met Eurocom Group gebouwde toegangsmanagementtoepassing ten behoeve van zorgconsumenten.

2014

Winnaar Best Business Case Private sector: CSC/Agrimore met hun “aardbeiencase” die gegevens van versproducten voor de vraagmarkt beschikbaar maakt

Winnaar Best Business Case Publieke sector: Fundaments met hun cloud oplossing voor basisscholen

Winnaar Best Cloud Startup: eVerbinding met e-factureren voor het MKB

Winnaar Best Cloud Product: Vanenburg/Fortierra met informatievoorziening rondom vastgoed objecten