De voorganger van Cloud Community Europe (EuroCloudNL) organiseert al vele jaren Nederlandse Cloud Awards.

EuroCloud Nederland heeft op 18 juni voor de vijfde keer de jaarlijkse EuroCloud Awards uitgereikt. De jury heeft uit de ongeveer vijftien inzendingen een selectie gemaakt van de bedrijven die hun inzending konden verdedigen. De feestelijke ceremonie vond plaats in de fraaie conferentieruimte van Capgemini in Utrecht. De winnaars dingen mee naar de EuroCloud Europe Award verkiezing die tijdens de EuroCloud Conference (Barcelona, 7–8 oktober) wordt gehouden.

Internet of Things

Opmerkelijk was dat voor het eerst Internet of Things-toepassingen (watermanagement bij de gemeente Breda, tracking & tracing van geneesmiddelen (MSD)) werden ingezonden. Ook Location Based Services breken door (OpOrde.nu bij de gemeente Diemen). Verder werd weer eens duidelijk dat via integratie met behulp van webservices en API’s de meest innovatieve toepassingen tot stand komen. De PostNL case liet zien dat ook Enterprises niet meer terugschrikken om complexe en bedrijfsbrede cloudimplementaties door te voeren, ook van hun primaire bedrijfsapplicaties. Minox Software leverde een treffende illustratie van hoe een softwareleverancier zichzelf opnieuw uitvindt en versterkt door de transitie naar de cloud te maken.

Jury

De jury bestond uit voorzitter Richard Nijhoff (VP B2B Innovation bij Liberty Global), Paul Kerseboom (onder meer Cloud Platform Services country lead NL bij Capgemini), Peter Vermeulen (oprichter en eigenaar van Pb7 Research), Robbert Hoeffnagel (hoofdredacteur CloudWorks), Hans Timmerman (bestuurslid EuroCloud Nederland en CTO EMC Nederland) en Jan Aleman (bestuurslid EuroCloud Nederland en CEO Servoy).

Sponsoren

EuroCloud Nederland feliciteert alle winnaars en bedankt de overige genomineerden Bynder, Sogeti/PostNL, OpOrde.nu, Minox Software voor hun participatie aan het programma en de niet-genomineerde inzenders voor de genomen moeite. Deze vijfde editie werd gesponsord door Capgemini, EMC en VMWare. CloudWorks was mediasponsor.